dimarts, 16 d’octubre del 2007

Reunió de l'ACA amb els polítics

De lo que diu la Neus Serra en el seu bloc, n'he fet un resum, i se n'extreu el següent:

La solució que proposa l'ACA afecta 2 punts: pàrking del CAP i Can Feliciano.

Es proposen tècniques de bioenginyeria col·locant una malla sobre el talús. Es garanteix que en cas d'avinguda no hi haurà perjudicis. La riera es naturalitza i es garanteix el període de retorn (de 100 anys) amb un calaix que garanteix 45m3/s i un canal paral.lel de 16m3/s. Aquest canal estaria soterrat al carrer de Can Feliciano.

Avantatges: integració estètica i ambiental; recuperació de l'espai verd; compatibilitza hidràulica i medi ambient; s'aconsegueix no afectar bona part d'arbres del talús.

Inconvenients: reposició del pont i l'execució del calaix; augment del cost econòmic important; afectació d'alguns arbres situats al pàrking.

Resum: té un cost i molèsties, perquè suposa més obra, però és una millora, sobretot, millora important del punt d'escanyament que el projecte aprovat tenia en el pont del carrer riera, solució d'un punt negre i del futur vial que s'ha de fer per donar sortida al barri del castell; augment de la qualitat del projecte, es crea un espai de gran qualitat ambiental i paisatgística; s'integra l'ús social de l'espai; es manté l'arbrat preexistent que presenti un bon estat biomecànic i que no estigui massa enganxat a la llera.

Sobre el pont del carrer Riera, val a dir que era un punt d'escanyament segons els tècnics de l'ACA, ara es proposa fer-lo nou i això suposa, sens dubte, una millora important del projecte inicial. No es renuncia al criteri dels 100 anys de retorn. Requereix de converses amb els tècnics municipals i, sobretot, de consens entre els polítics.
Pel que fa als diners que suposaria això, l'ACA va dir que es faria càrreg de la diferència respecte al projecte original, per tant, pel que fa a això cap problema

Els tècnics també van dir entre altres coses:
"d'acàcies de tres punxes amb les característiques de les de Can Feliciano no en trobes gaires"
"els arbres de Can Feliciano tenen un valor sociocultural i un valor socioambiental. Potser a una altra riera s'haguessin tret, però aquí entenem que els veïns els defensin, aquí tenen una simbologia"
"Aquest tram de riera té un potencial visual i parlem de posar en valor mantenir la hidràulica i mantenir la riera com està"
"És interessant l'aspecte social d'aquesta riera"
"A vegades, els projectes proposen fer un canal a un parc de nova construcció, aquí ja el tenim i es pot potenciar".

La propera trobada de la comissió amb l'ACA serà a Malgrat el dia 31 d'octubre a les 12 del migdia (després de que es decideixin els polítics).

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Olé per l'ACA: "els arbres tenen un valor sociocultural i socioambiental... una simbologia!". Que cali aquest missatge en el PSC, que això no són "quatre arbrets"! Com a malgratenca em sento orgullosa del què hem aconseguit tots plegats. Visca Malgrat!

Gràcies pel resum, vídua!

Anònim ha dit...

ai a can psc! els arbres els compren de plàstic!