dissabte, 3 de novembre del 2007

Resposta a Nosokomio

Un anònim ha respòs, bastant bé el que el personatge nosokomio, ha preguntat a l'escrit de l'ACA i la Conxita:

No es pot vincular la despesa d'aquesta millora a la fase 0 i 3. Cal recordar que l'ACA es compromet en el seu document a abordar l'actuació en el tram 0 i 3 un cop hagi refet aquest tram de Can Feliciano. O sigui que, si és per això, tots contents, no?

A més... l'ACA planteja canviar el projecte del tram 3 que hi ha sobre la taula de l'Ajuntament on només es contemplava fer una escullera, sense obra de bioenginyeria. Rectificar és de savis.

Respecte si s'hauran de tallar o no més arbres, una cosa és clara. Es tallaran els arbres que calgui per mantenir la seguretat, però el manteniment de l'espai el més naturalitzat possible permetra que els arbres que s'hi replantin permetin regenerar un espai de ribera -un dels últims exemples en trama urbana- del qual tots hi hauriem d'estar orgullosos.
Maximitzar el manteniment de tots els arbres per oposar-se a aquesta actuació de l'ACA per part de l'alcaldessa és cínic i demagògic; ara resultarà que seran ells que s'agafin als arbres per poder justificar la seva actuació.
El bypass de la riera per sota del carrer de Can Feliciano no es pot considerar una riera coberta, com volen fer creure per ofendre a tots aquells que sempre ens hem oposat al cobriment de la riera i considerar que anem en contra dels nostres actes; la riera i el seu domini públic és el que és i, per tant, és el que cal preservar; si es vol argumentar la necessitat de fer complir certs periodes de retorn que considero absurds, la solució tècnica és la més indicada però mai podrem parlar de que es transforma un calaix en riera; de la mateixa manera que ara no podem dir que el tram del Bon Pastor sigui una riera; és una rambla per passejar que canalitza una antiga riera que es va deixar perdre per especular amb els terrenys colindants.
I sí, l'alcaldessa més d'un cop ha dit, en converses informals que estaria més d'acord en acabar cobrint el calaix en forma de U per donar façana als veïns del carrer Riera -segons ella, ho troba més lògic-.

Per cert no entenc el teu nik nosokomio, per què " no sóc com jo" que significa? Que té dues personalitats una política i l'altre virtual, però que en el fons és la mateixa? la veritat no ho entenc.

Per cert ara es veu que com que l'equip de govern es preocupa dels arbres, l'ACA ha de fer un altre estudi biofísic dels arbres, i ens hem d'esperar dues setmanes més a esperar el resultat que tots sabem, perquè no crec que canvïn de parer aquests del PSC (per orgull propi)

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Per els diversos anonims que em critiquen rera els seus anonimats, vull informar-los dels següents temes els quals han mencionat. El tram 0 de la Riera, és segons explica l'equip de Govern un tram reclamat així com també han fet altres formacions polítiques. La resposta que ha tingut l'ACA sempre és que era un tema que contemplava i que hi actuaria en el seu moment, ja que comportava valorar com es dissenyaria pel mur que hi ha a sota del pont de la via del tren, que cau en el ben mig de la desembocadura.
La clavaguera del Passeig marítim s'esdevé problemàtica en el moment que els campings i les rodalies de Malgrat (Ciutat Jardí) punxen a la xarxa municipal de Malgrat de Mar, que es diferent de dir que hi ha hagut una mala planificació del creixament de Malgrat de Mar. Aquest tema és un tema que preocupa a l'equip de Govern i que en diverses ocasions (i no fa pas gaire) em consta que ha reclamat a l'ACA. La resposta ha sigut en diverses ocasions, que no hi havien recursos. Ara resulta que si que n'hi han?
No em sorpren que ara es reconeixi que el conflicte no són només dels arbres. El tema s'ha embolicat de tal manera que fins i tot ara l'ACA no sap com ensortir-se'n del conflicte. I sobradament sap que la moció que es va aprovar el passat 4 de setembre, juridicament no era aceptable, però bé, això es un tema d'ells. Cal recordar que tot plegat va iniciar-se quan la gent va començar a enfilar-se en els "arbres" i entrant en una zona adjudicada i amb procés d'obres. El passat divendres escoltava per la radio un representant de la plataforma Salvem l'"arbreda", anomenat Sr.Hernandez que demanava el consens de totes les forces polítiques. Jo em pregunto: com es pot arribar a un consens quan constanment s'ataca, calumnia, i fustiga a una de les dues parts perqué no s'opina igual que ells. No existeix el dret d'opinió a Malgrat de Mar?. No té tothom el dret d'opinar a la Radio, al carrer o en el bar? Cal que reflexionem tots aquesta qüestió.
Sobre l'estudi biomecànic que no és el mateix que biofísic de l'"arbreda", és i serà el mateix resultat que va fer la Fundació Carl Faust, que si ens hem de cenyir al que deia, s'haurà de treure la majoria de l'"arbreda" perqué tots estan malalts.
Aquest nou By-pass que es proposa, a mi no m'enganyaràn, això és una riera coberta artificial en tota regla i ademés de formigó (ves per on!).
Per acabar, voldria aclarir que Nosokomio, prové del Grec Nosokomios, i com deia una "hasta aquí puedo leer".

Anònim ha dit...

Bé, sr. o sra. Nosokomio, crec que té molt coneixement del tema, però, permeti que discrepi d'algun dels comentaris, el conflicte, com diu, no ha estat només els arbres, ja des de l'inici, la plataforma, demanava un altre tractament per la riera.
Jo també li pregunto, existeix el dret d'opinió a Malgrat de Mar? sap el dret existeix, sempre hem pogut opinar, inclús durant la dictadura, encara que s'havia de fer en privat i amb segons qui, es refereix a aquest fet al fer la pregunta?
Diu que "constantment s'ataca, calumnia, i fustiga a una de les dues parts perquè no s'opina igual que ells", qui són ells?
Per acabar hauríem d'estar agraïts que en el poble hi hagi una persona que ens doni els resultats d'un estudi biomecànic, que encara no s'ha fet arribar als diferents grups polítics i, que segons diu és i serà el mateix que l'informe de la fundació Carl Faust, que no era biomecànic.

Anònim ha dit...

Els càmpings, els càmpings!! Sempre els ditxosos càmpings. Foteu-los fora a tots!!! Són el problema de Malgrat o sino.. l'excusa que sempre posa la Conxita per atacar a més d'un?
Només recordar una cosa.. els càmpings i la ciutat jardí no punxen a la xarxa de clavaguera sinó que hi estan conectats perquè són tant Malgrat com el carrer de Mar o el Passeig Marítim. Si hi ha problemes, no serà que es va fer un mal projecte i ara tots en patim les conseqüències?

Anònim ha dit...

I com sempre el projecte el va fer l'Ajuntament no? Vinga home no sigueu demagogs/es!

Anònim ha dit...

ciudad jardin , no te clavegueres, que no os enteraissssssssssssssss

Anònim ha dit...

Quina enveja nokosomio, tu tens tanta informació --encara que vegi's més clavagueres del compte !,
en canvi la majoria dels malgratencs han d'informar-se a través d'un miserable fulletó editat amb quatre duros --perquè el BUtlletí, que té l'obligació de fer-ho, només difama.
Et sembla correcte que l'ajuntament no es digni a informar als ciutadans, ni a dialogar-hi ?. Fins i tot les indicacions del tripartit aconsellen els alcaldes de dialogar amb les plataformes... Deu ser que en l'actual sistema caciquil de Malgrat això no compta. Deu ser per això que cap treballador de l'ajuntament es manifesta mai ni opina. Deu ser pel clima de llibertat d'opinió que impera entre les quatre partes de l'ajuntament (a no ser que em diguis que tots els treballadors de l'ajuntament són del parer del PSC, això tamb´´e seria preocupant). Gràcies a aquest clima fins i tot la policia deforma els fets !. Deu ser per això que la nostra alcaldessa es va afanyar a usar la intimidació contra la plataforma, en forma de denúncies basades en arguments falsificats.
És aquesta la llibertat d'opinió que t'agrada Nosokomio ?.
dedueixo per les teves paraules que tens poca confiança en el dret de les persones en manifestar-se i protestar contra tot allò que els sembli mal fet o, és el cas, atemptatori d'un element important del seu paisatge físic i sentimental. Fins i tot si ho fan cívica i enraonadament. Afortunadament si l'equip de govern va badar --tirava endavant un projecte amb defectes, com el pont del c. Riera--, si l'equip de govern incumplia l'acord de respectar una part dels arbres--, si la oposició bada; els ciutadans van mobilitzar-nos a temps.
És lamentable que l'equip de govern tingui tant poca consciència institucional: que no respecti la participació ciutadana "autèntica, que aprofiti els seus càrrecs per a atacar la plataforma i els signants de la moció --vaja discurs el dia de Sant Miquel !, no sé si hi eres--, que usi els mitjans institucionals per expressar punts de vista partidistes (el Boe municipal, ara el DVD a costa de tots).
Llegint-te m'adono de la poca sensibilitat democràtica dels afins al PSC local. Creiueu en una democràcia de fireta, de mentida: sense crítica, sense debat, sense participació, sense diàleg...Quan trobeu alguna oposició l'ataqueu a cop de denúncia o la menysteniu. Fins i tot si com en el cas de l'arbreda, eren persones que defensaven un plantejament que l'ACA accepta.
Et sembla comparable un adjectiu desafortunat en un blog, signat per un anònim, que una denúncia davant dels tribunals ?, això darrer és una autèntica calúmnia, una vergonya per la democràcia.

En fi ja que ets tan proper a l'equip de govern, et voldria demanar un favor, ja que llegint-te 'adono que ja no us queden gaires arguments contra el projecte alternatiu, que evidentment, millora l'antic i antiquat:
a/demana-li a l'alcaldesa que cumpleixi la promesa que va fer al ple i accepti la nova proposta, va dir que ho faria si cumplia els requisits de seguretat. Ho fa.
b/ demana-li que si encara recorda que significa la paraula grega democràcia, i la paraula grega ètica, li digui al jutge d'Arenys de Mar que les denúncies es basen en impressions deformades per part d'una policia que va preferir servir la seva "jefa" que al seu poble.
c/ que si queda en minoria davant la proposta de l'ACA, acati la voluntat de la majoria !

m'agradaria identificar-me, però no ho faré davant d'un anònim com tu, tan contumaç

Anònim ha dit...

No cal que t'amaguis, que ja t'hem vist la cua (erets el dia del discurs de Sant Miquel), tu mateix/a ho has dit.

Anònim ha dit...

farmaciola: només una observació; hi pots esser-hi, o no, també t'ho poden explicar --fins i tot t'ho pot explicar un familiar d'algun policia local !
Llesta !

Anònim ha dit...

a mi en sembla que aquesta tal "nosokomio" es la "jefa".... aiaiaiaiaiai!!!!
va done va, que es veu el llautó a més d'un...!!

Anònim ha dit...

Et poden explicar allò que et volen explicar, així anem.