dissabte, 15 de setembre del 2007

Proposta

Proposo des d'aquest blog, que des de l'Ajuntament considerin l'opció de crear un "encarregat", diguem-ho així, de patrimoni.

Paraula que no només engloba les restes arqueològiques o monuments arquitectònics, sinó que fa referència al conjunt de testimonis que formen l'herència cultural de la societat, com les tradicions, els costums, l'art, el llenguatge, el paisatge, l'entorn, ... Així com el conjunt d'inmobles i objectes d'interès artístic, històric, arqueològic o científic; que resten subjectes a una legislació especial per tal de que sigui CONSERVADA i garantida la seva protecció.

Ja ho vaig deixar en un post, al Sentinella em sembla, que el que s'hauria de fer és un llistat de TOT el patrimoni malgratenc, i establir un procés d'actuació, des del que està en perill inminent, fins al que no tant, per així poder assegurar-nos de que tot el que tenim i gaudim ara, en puguin gaudir les generacions properes, de la mateixa manera o en millors condicions que nosaltres (això espero).

Això que en altres països és tant comú, aquí fins i tot sona estrany i llunyà, però crec que aquí malgrat ens fa falta algú que es preocupi per les cuatre pedres mal posades que corren pel poble, i sobretot, el qeu ens preocupa més, és la inminient urbanització de Sta. Rita, paratge natural de gran interès pel poble (bé per a una part i prou pel que sembla), sort que si comencen a "gratar" de segur que es troben restes romàniques i aturaran les obres, però per molt que s'aturin, al final s'acabaran, i a sobre es mofaran del poble com ho han fet amb la urbanització quinta que hi ha davant del Macià amb noms pels edificis com Tarraco, Ilerda etc, o com el nom d'un carrer que es diu Vila Romana; a veure si és veritat i en troben una i fan enrere el proces d'urbanització de Sta. Rita.